Демонтаж и изхвърляне на паркет от жилище

Когато предстои ремонт с предимство са паркетните подове и дюшемета. Такива разполагат с подсилваща повърхност от отделни части, затова и компетентната оценка е от значение. Потърсете професионален демонтаж и изхвърляне на паркет. Ако имате и ненужни вещи, мебели може да го направите с един курс, като по този начин ще икономисате пари и време. Така че не се чудете , а действайте обадете се за изхвърляне на мебели, паркет и всичко от което искате да се освободите. Понякога, за да обновим повредения под е достатъчно само да сменим повредената част. За тази работа, както и по-пълното демонтиране и изхвърляне е важно да знаем следното:
Причини за повреждане на паркет – причините за хлабави паркетни блокове и плоскости могат да имат различно естество.

Изхвърляне на паркет

Недоброто залепване, некачествен клик или влияние на влагата в помещенията, също могат да се окажат едни от причините за сериозни бъдещи дефекти.
Понякога и самите тежки предмети и мебели могат да доведат до увреждане на подовата настилка.
Изпуснати по невнимание остри предмети, тежки предмети или разлети течности се оказват най-мощни провокатори за повреда в паркета.
Независимо каква е причината вашия под да е повреден трайно, засегнатите парчета трябва да бъдат демонтирани и подменени. Ако имате запазени остатъци от полагането на ламината и те отговарят на наличните по вид дървесина, цветове, шарки и размери, дебелина на подложка, могат да бъдат използвани. Ако не разполагате с допълнителни части за подмяна на паркета, то набавете си такива от магазин за строителни материали.

Демонтаж и изхвърляне на паркет
Демонтаж и изхвърляне на паркет

Как става смяната на ламиниран паркет
Най-добрата алтернатива за вас е да потърсите професионален демонтаж и изхвърляне на паркет. Имайте предвид, че подовете се правят трудно. По тях се стъпва непрекъснато и невинаги понасят много тежест, въпреки, че това е основната им цел.

Може ли сами да направим подмяна
Самият процес по подмяна на конкретна част от паркета е сложна процедура. Въпреки това, ако сте решили сами да се справите с тази отговорност, трябва да разделите дървената дъска. За целта се пробива отвор с бормашина, а така безпроблемно се фиксира режещата лента на проходния трион, след което се прави разделителния разрез. Подмяната става, чрез избутване на повредената лайсна (дъска) с прът и отдолу нагоре. Ако не се повдигне веднага, за да се вдигне, без да се пречупи ще е необходима и ръчна намеса. Изрязва се заместващата част под същия ъгъл, в който ще излезе и повредената част. Трионът се движи под ъгъл и спрямо дължината на дъската. След това се поставя новата част от паркета. Полага се върху залепена и закована летва пред носещата греда и при необходимост се уеднаквява с нивото на дървено ренде. Ако въпреки това всичко ви се струва твърде сложно или е загуба на време за вас, не забравяйте да потърсите услугите на специалисти по професионален демонтаж и изхвърляне на паркет.